If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
След диагностика се оказа, че стойностите на ABS-а са в ред. Остава само механичен проблем в скоростомера както спомена ecotronic. Проблема е, че такива трудно се намират за вътрешен фейс.
P.S. Някой има ли идея дали ма някакво значение ако скоростомера е от 1.9 JTD ?
на скоростомера има един стикер и на него си пише 1.9-2.4 JTD,тъй че,според мен са еднакви
Отновово да подновя темата. Смених скоростомера, който накъсваше с друг нормално работещ. Резултат година по- късно - новия работещ скоростомер се скапа по същия начин и започна да накъсва при ускоряване, а отгоре на всичко сега и оборотомера накъсва по абсолютно същия начин. Дали някой не е намерил решение на проблема или да дадете съвет какво да се провери, защото не ми се вярва за една година да потроша два скоростомера+оборотомер ?
Отновово да подновя темата. Смених скоростомера, който накъсваше с друг нормално работещ. Резултат година по- късно - новия работещ скоростомер се скапа по същия начин и започна да накъсва при ускоряване, а отгоре на всичко сега и оборотомера накъсва по абсолютно същия начин. Дали някой не е намерил решение на проблема или да дадете съвет какво да се провери, защото не ми се вярва за една година да потроша два скоростомера+оборотомер ?
В случай, че не си подменил само отклонителната система на скоростомера а целият уред, то е много вероятно и първият проблем да се е дължал на лоша ел връзка между уреда и останалата част от ел инсталацията. Когато си го сменял, в резултат на разбутването на кабелите лошата връзка да се е пооправила и сега пак да прави мизерии. Разглоби таблото и почисти всички букси, преди да сменяш каквото и да било.
Няма общо много с темата,ама да да питам ваще стрелки на оборотомера мъдрат ми като чукнете някъде по таблото или конзолата ? Моята играе +/- 50 рпм и по павета и дупки. Има ли оправия ?
Колега аз като карам по павета и стрелката за километрите ми танцува хорце ...
Alfa Romeo 156 2.4 20v "TI" - Ex ..
Alfa Romeo 147 2.0 TS Selespeed - Ex ..
Fiat Bravo 1.9 JTD 105hp - Ex..
Извадих и почистих буксите и кабелите изглеждат здрави, но проблема остава.
Не знам вече какво да го правя , но е супер дразнещо. Възможно ли е да е от лоша маса и ако да може ли да ме насочите къде да търся освен тази до акумулатора ?
Проблема е в самия уред. Просто са си скапани и с времето започват да правят такива мизерии често.
Или свикваш, или търсиш втора употреба с неясен край.
Comment